a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

 

Individuele ontwikkeling voor kinderen

Individuele ontwikkeling voor kinderen jongeren

Binnen Trainingscentrum LP&K is een speciale afdeling kinder- en jongerencoaching. Naast gesprekken en verschillende tools die aangereikt worden kunnen sessies ook begeleid worden door de paarden (het paard als assistent). Ook onze Witte Herder, Angel, is vaak aanwezig tijdens coaching sessies en heeft al vele kinderen veel plezier geboden.

Het doel van de praktijk voor kind-en jongeren coaching is inzicht bieden, ondersteunen en begeleiden naar verandering en verbetering. Het belangrijkste is dat de eigen kracht en inzicht worden aangesproken en dat oplossingen en mogelijkheden gevonden worden.

Kind- en jongerencoaching

Kinderen hebben de toekomst en daarom is het volgens ons erg belangrijk dat zich in de kinderjaren een mooi fundament kan vormen waarop de toekomstevig gebouwd kan worden. Soms ontstaan er scheuren in het fundament door gebeurtenissen in het leven die een kind of jongere uit zijn of haar kracht halen. Enkele voorbeelden hiervan zijn, het verlies van een dierbare, scheiding van ouders.

Maar ook concentratieproblemen, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, pesten, druk gedrag, ADHD en PDD-NOS, boosheid, faalangst, slaap en eetproblemen kunnen er voor zorgen dat een kind (of jongere) niet gelukkig is. Het doel van de coaching is inzicht bieden, ondersteunen en begeleiden naar verandering en verbetering.

Het belangrijkste is dat de eigen kracht en inzicht worden aangesproken en dat oplossingen en mogelijkheden gevonden worden. Tijdens de coaching/ training worden verschillende tools aangereikt of worden de paarden ingezet als co-trainer. Ook kunnen er oefeningen worden gebruikt om het lichaamsbewustzijn te versterken.

Het doel van de praktijk voor kind-en jongeren coaching is inzicht bieden, ondersteunen en begeleiden naar verandering en verbetering. Het belangrijkste is dat de eigen kracht en inzicht worden aangesproken en dat oplossingen en mogelijkheden gevonden worden.

Aan de ouders

Elk kind of jongere maakt in zijn of haar leven onderdeel uit van diverse groepen of kuddes. Hierbij kun je denken aan het gezin, de familie, vriendjes en vriendinnetjes, school en verenigingen. Kinderen onder elkaar zijn heel direct en dit kan in bepaalde situaties bij gevoelige of gekwetste kinderen hard aankomen, waardoor deze kinderen erg verdrietig, eenzaam of juist opstandig worden.

Als je als ouder merkt dat jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn of haar vel zit. En je het gevoel hebt dat je wat hulp/ondersteuning kunt gebruiken om te zorgen dat je kind zich weer wat beter gaat voelen en gelukkiger wordt neem dan gerust contact met ons op. Tijdens het telefoongesprek of kennismakingsgesprek kunnen we ervaren of er een klik is.

Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten en diverse hulpverleningsinstanties. Trajecten kunnen naast elkaar bestaan, samenwerking hierin is zeker mogelijk!

It takes a whole village to raise a child. - Afrikaans gezegde

Coachen met paarden

We gaan samen aan de slag met het paard als co-coach.

COACHING MET PAARDEN

Bezielingscoaching

Je leert hindernissen in je leven herkennen en hoe je deze kunt overbruggen.

BEZIELINGSCOACHING

Creatieve coaching

Door middel van non-verbale coaching ontdekken we samen het dieperliggende probleem.

CREATIEVE COACHING

Wandelcoaching

Tijdens een ont-moeting in de natuur komen er vaak onverwachte dingen bovendrijven.

WANDELCOACHING

HSP-coaching

Ben jij een hoogsensitief persoon? Dan is deze training echt iets voor jou.

HSP-coaching

Trajecten

Een coachingstraject kan je helpen om nog beter en efficiënter te functioneren in een werk- of privésituatie.

TRAJECTEN

Neem contact met me op!