a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

 

Academische Rijkunst

Goed voor ruiter en paard!
Liemburg Paard & Kracht > Ruiter en Paard > Academische Rijkunst

Het begint met elkaar begrijpen

Om elkaar te kunnen en willen begrijpen is het belangrijk dat iedere combinatie (ruiter & paard) de tijd krijgt en neemt om zich (en samen) te ontwikkelen. De Academische Rijkunst is een manier om via diverse (gymnastiserende) oefeningen het paard soepel te maken zodat het zonder problemen de ruiter kan dragen.

Net als elk mens een voorkeurskant heeft, heeft elk paard ook een makkelijke en een moeilijke kant. Van nature heeft het paard een holle en een bolle kant en belast het niet beide achterbenen of beide voorbenen evenveel.

Daarnaast graast een paard in de natuur het grootste gedeelte van de dag en heeft hierbij 60% van zijn gewicht op de voorhand. In de natuur is dit geen probleem. Het kan echter tot problemen leiden als de mens er op gaat zitten.

Als de ruiter deze scheefheid niet corrigeert kan dat tot been- en rugproblemen bij het paard leiden. Deze natuurlijke scheefheid kan door gerichte training van de spieren gecorrigeerd worden. Deze training wordt het rechtrichten van een paard genoemd.

Een rechtgericht paard kan gelijkmatig naar links en naar rechts inbuigen in zijn lijf. Hij kan alle oefeningen zowel linksom als rechtsom uitvoeren. Een rechtgericht paard is voorbereid op de verzameling.

Onze garanties:

Paddock Paradise Elim

Eigen locatie

Ervaren coach

Koffie en thee staan klaar!

Doel van Academische Rijkunst

Als het paard rechtgericht is, kan de Academische Rijkunst beginnen. Het uiteindelijke doel van de Academische Rijkunst is het volledig ontwikkelen van de draagkracht van de achterhand om de voorbenen te ontlasten en de ruiter goed te kunnen dragen. Uiteindelijk gaat het paard een groter deel van zijn gewicht met zijn achterhand dragen en komt daarmee in balans.

Vele prachtige boeken zijn er geschreven over deze logische manier van opleiden van paarden en ruiters bestaande uit grondwerk, werk in stilstand, longeren, werken aan de hand en rijden.

Het grondwerk draagt bij aan een betere communicatie tussen jou en je paard en het aanleren van de hulpen. Door het longeren leert het paard (meer) op eigen benen te lopen en de hulpen op een grotere afstand te ontvangen. Het werken aan de hand is een goede voorbereiding op het rijden omdat het paard leert om op twee teugels te reageren.

Door het rijden leert het paard van bovenaf de hulpen te begrijpen en leert het gewicht te dragen op een verantwoorde manier (dit onderdeel wordt veelal gecombineerd met de Centered Riding- principes). Alle onderdelen dragen bij om van jouw paard een ideaal rijpaard te maken en samen in balans te komen. Waarbij het belangrijk is om het paard te gebruiken, de oefeningen kunnen daarbij helpen.

Het aanleren van de hulpen begint altijd in stilstand , als het paard het in stilstand begrijpt, kan hij het ook in stap en draf begrijpen. Alle hulpen blijven een rode draad in de training, een goede basis is erg belangrijk. Wanneer je bereid ben hier veel tijd in te investeren zal dit later terug verdiend worden. -Wat vanuit begrip en verbinding wordt bereikt blijft een paarden leven lang –

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

LEES VERDER