a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

 

Centered Riding

Leer op een innovatieve en creatieve manier paardrijden.

In balans, één met je paard: dat zit goed!

Centered Riding® is ontwikkeld door Sally Swift en is een innovatieve en creatieve manier om ruiters te leren rijden. Centered Riding gaat daarbij uit van lichaamsbewustzijn, centreren en visualiseren waarbij gebruik gemaakt wordt van technieken afkomstig uit bijvoorbeeld Feldenkrais en de Alexander techniek.

Het doel van Centered Riding is om in harmonie en op een natuurlijke manier samen te werken met je paard met zo min mogelijk (in)spanning en zonder je paard te hinderen. Paardrijden is een gevoelssport. Het paard spiegelt wat jij doet en daarom is het ook zo belangrijk om te weten hoe je beweegt en wat jij je paard vertelt met jouw lichaam.

Het is belangrijk om goed te leren voelen hoe de ruiter het paard beïnvloed. Centered Riding helpt om dit te ontdekken met behulp van oefeningen die inzicht geven in efficiënter bewegen, beter leren voelen en balans te ervaren. Hierdoor krijg je makkelijker feedback van je paard, en wordt de communicatie tussen jullie beter.

Onze garanties:

Paddock Paradise Elim

Eigen locatie

Ervaren coach

Koffie en thee staan klaar!

Basis van Centered Riding

Centered Riding werkt vanuit een aantal basisprincipes:

  • Zachte ogen – Bewustwording van de omgeving, een perifeer blikveld en verhoogd gevoel.
  • Ademhaling – Correcte ademhaling leidt tot zachtheid en stabiliteit.
  • Balans of bouwstenen – Het ‘uitlijnen’ van de ruiter verhoogt balans, stabiliteit en vergroot het gebruik van botten i.p.v. spieren.
  • Centreren – Bewust gebruik maken van je balanspunt en je psoas spieren voor zachtheid, rust, kracht en harmonie, zoals in Oosterse gevechtssporten.

Deze basisprincipes in combinatie met het rijden met een plan voor beheersing en duidelijkheid, en aarden voor stabiliteit, en balans, vergroten de beweeglijkheid en harmonie van ruiter en paard.

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

LEES VERDER