a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

  No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

 

Guasha voor mens en paard

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is.
Liemburg Paard & Kracht > Ruiter en Paard > Guasha voor mens en paard

Guasha voor mens

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is.

In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen. Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.

De schraaptechnieken zijn uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, welke gestoeld is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed. Guasha kan bij vele klachten/ziekten worden toegepast.

Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten. De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit :

 • Alle pijnsymptonen
 • Nek- en Schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Rugklachten
 • RSI
 • Stress, Burn-out
 • Reumatische klachten (fybromyalgie)
 • Astma
 • Verteringsstoornissen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische Vermoeidheid

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht. Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te schrapen. De schraper is meestal vervaardigd uit jade of hoorn.

De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (Sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars.

Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Guasha bevordert de bloedsomloop, ontgift en ontzuurt, stimuleert het immuunsysteem, neemt blokkaden en pijn weg, stimuleert werking van de organen. regenereert en revitaliseert (life-extension), vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out, brengt emoties opnieuw in evenwicht, ontspant en bevordert helderheid van geest.

Onze garanties:

Paddock Paradise Elim

Eigen locatie

Ervaren coach

Koffie en thee staan klaar!

Quasha voor paard

Guasha is een schraaptechniek die al meer dan tweeduizend jaar oud is en in China is ontwikkeld tot een zeer goede therapie welke inzetbaar is bij honderden ziekten / klachten.

Deze techniek is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam, die veroorzaakt worden door afvalstoffen en toxines. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en Qi-stroming in het lichaam, twee belangrijke factoren voor een gezond lichaam.

Welke richting, stijl of ras ook, iedere paardenliefhebber is altijd op zoek naar een goede samenwerking met het paard. Daarbij is de gezondheid en het geestelijk en lichamelijk welzijn van beide partijen van essentieel belang.

Wij gebruiken het paard voor verschillende doeleinden, zoals o.a. voor het rijden. Aangezien een paard hier anatomisch niet voor is gemaakt, is het onze taak om het paard zo goed mogelijk te verzorgen en te ontwikkelen om aan deze wens te kunnen voldoen.

Het lichaam van een paard is, net als bij de mens, onderhevig aan afvalstoffen en toxines, vaak ook veroorzaakt door trauma’s van buitenaf, welke tot blokkades kunnen leiden. Blokkades die een verminderde doorstroming van Qi en Bloed met zich meebrengen.

Preventief

Na de geboorte krijgt het veulen een halster om, gaat mee op de trailer, krijgt standjes van zijn moeder en speelt en ravot met andere paarden. Dit alles is natuurlijk erg goed voor de ontwikkeling, maar daarbij lopen ze ook nog wel eens fysieke blokkades op. Als dit veulen vervolgens als jonge paard ingereden wordt, bestaat er een kans dat onbekende en onschuldige blokkades toch een prettige start in de weg kunnen staan.

Ons advies is om een jong paard voor het beleren/aanrijden eerst na te kijken en te behandelen met Guasha om compensatie en stress te voorkomen.

Lichamelijke en mentale ontwikkeling

Alleen als een paard los is in zijn lijf is, is deze in staat de spieren op een correcte manier te ontwikkelen en te gebruiken. Spieren die stijf of strak zijn zullen zich niet ontwikkelen, want dit kan alleen door aanspanning gecombineerd met ontspanning.

Met stijve of strakke spieren gaat een paard compenseren en andere spiergroepen aanspreken als ondersteuning. Oftewel, het domino effect met de daarbij horende symptomen.

Neem nu bijvoorbeeld onregelmatigheid. De oorzaak hiervan is vaak niet te vinden in de benen. Paarden met klachten uiten dit vaak in gedrag. Ze worden zenuwachtig, boos of juist bang. Ze gaan rennen of staken. Meestal zijn deze symptomen terug te leiden naar het lichaam of een combinatie van mentale- en lichamelijke blokkades.

Guasha geeft een betere doorbloeding en een betere Qi-stroming en helpt hierdoor het lichaam te ontspannen. Dit heeft, zoals hierboven beschreven, effect op de ontwikkeling van de spiemassa, maar ook een hele positieve uitwerking op mentaal vlak.

Zodra een paard ontspannen is kan er pas gewerkt worden aan een betere verstandshouding.

Guasha en paardensport

Deze effectieve behandeltechniek helpt paarden sneller te herstellen en te ontwikkelen. Dit is vooral voor wedstrijdpaarden van essentieel belang. Gezond blijven en goede prestaties leveren. Meer bewegingsvrijheid, minder pijn, betere doorbloeding, stimuleren van de orgaanfuncties, betere prestaties.

Guasha geeft op veel fronten een zeer goed resultaat.

Guasha – natuurlijke manier van schrapen

In de praktijk is goed te merken dat ook de probleempaarden die boos, chagrijnig en soms zelf gevaarlijk kunnen zijn, zich heel snel helemaal openstellen voor Guasha en er erg door veranderen. Waarom? Omdat het een heel natuurlijke manier is om pijnklachten te verminderen. Van nature uit schrapen dieren zich aan bomen, stenen, grond en soms zelfs elkaar.

Guasha is een echte schoonmaakmachine. Het hele lichaam kan worden behandeld en het is een zeer effectieve techniek.

Guasha is geschikt voor alle paarden, jong en oud met of zonder klachten / problemen voor een gezond leven!

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

LEES VERDER