a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Ik ben altijd moe
Ben jij altijd moe?

Ik ben altijd moe

Hooggevoelige mensen verliezen makkelijk energie aan allerlei zaken. Er is sprake van lekkende energie. Met name in het contact met andere mensen doet zich dit voor. Hoe kun je hier mee om leren gaan? Liemburg Paard en Kracht coacht hooggevoelige mensen.

In het onderwijs

Een docente op de basisschool geeft aan ze grote pieken en dalen ervaart in haar energieniveau. ‘Het ene moment ben ik vol energie, het andere moment lijkt het allemaal weg’. Ze heeft veel contact met ouders, mededocenten en natuurlijk de kinderen.

Wanneer ervaar je energieverlies

De vraag is wanneer deze hooggevoelige vrouw haar energie verliest. Wanneer we even doorvragen blijkt het vaak in contact te zijn met mensen die haar qua energie ‘leegzuigen’. ‘Ik doe altijd mijn best om het iedereen naar de zin te maken, maar dat werkt niet altijd’ geeft ze toe.

Hoe hier mee om te gaan

Tijdens een sessie gaat ze met het paard de bak in. Haar energie concentreert zich in haar hoofd. Hierdoor leunt ze voorover en is ze kwetsbaar. Wanneer we met haar ademhaling en haar houding aan de slag gaan ervaart ze een verschil. Nu kan ze vanuit de ontspanning het paard aan het werk zetten. Dit doorvertalend komt ze tot de conclusie dat wanneer ze vanuit haar eigen kracht opereert een constanter energielevel binnen handbereik is.

Aarden

De belangrijkste manier om geest en lichaam met elkaar in balans te brengen is aarden. De HSP’er zit vaak in zijn hoofd. Als tegenhanger is lichaamsenergie (of aarde-energie) nodig. Aarden maakt je bewust van:

  • je eigen lichaam en grenzen
  • het moment, het leven in het hier en NU
  • het feit dat JIJ een unieke persoonlijkheid bent
  • de voeding die je krijgt vanuit de aarde

Paardencoaching

Trainingscentrum Liemburg Paard en Kracht heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan met het coachen van hoogsensitieve mensen. De dagelijkse praktijk laat ons zien dat de (sensitieve) paarden hooggevoelige mensen helpen items in zichzelf op te lossen.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.