a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Hooggevoeligheid en burn-out
Hooggevoeligheid bij burnout

Hooggevoeligheid en burn-out

Ben je hooggevoelig en heb je te maken met burn-outklachten? Liemburg Paard en Kracht verzorgt coaching voor hooggevoelige mensen.

Gevoelig voor burn-outklachten

Een HSP’er is vaak gevoelig voor burn-outklachten. Overprikkeling ligt makkelijk op de vloer. Voornamelijk in werksituaties waar stress, drukte en hoge verwachtingen een flinke aanslag vormen op het zenuwstelsel van de HSP’er.

Verzuipen in het werk

Joyce is een heldere, intelligente, open vrouw met een eigen kijk op de wereld. Ze werkte in een restaurant waar ze met deze kwaliteiten een prachtig uithangbord is. Maar de horecasfeer is er één van keihard werken. Joyce zette zich dus grenzeloos in. Tot op een dag … ze letterlijk omviel van vermoeidheid. Dit uitte zich in eerste instantie in lichamelijke klachten. In een later stadium uitte dit zich emotioneel. Zoals ze zelf aangaf: ‘ik kon alleen nog maar huilen’.

Terug naar de basis

In haar zoektocht naar innerlijke rust kwam ze in aanraking met de paarden. Na de eerste sessie stelde ze: ‘dat de paarden haar diepgaande inzichten hadden gegeven’. Het belangrijkste inzicht?

Ze was vergeten om te VOELEN!

Om te voelen wat zij wilde, wat haar lichaam wilde en wat hoor belangrijke waarden waren in haar leven.

Aan de slag met inzichten

De paarden geven in een kort tijdsbestek veel informatie waar een coachingsdeelnemer mee aan de slag kan. Deze informatie versterkt het bewustzijn van een deelnemer. Maar met bewustzijn alleen kom je er niet. De belangrijkste stap is de vertaling naar de praktijk. Wij bieden hierin een begeleidende rol. Het is echter wel noodzakelijk om je te realiseren dat je zelf het succes van een coachingstraject bepaalt!

Doen is het sleutelwoord

We kunnen praten, we kunnen met de paarden werken, we kunnen de situatie analyseren. Maar belangrijker dan dat is dat je gaat DOEN! Door te werken met de paarden krijg je inzicht in wie je bent en waarom je bepaalde dingen aan doet. Hier kun je in de praktijk mee aan de slag. Tijdens de sessies krijg je input en zodoende blijft er beweging in je ontwikkelingsproces.

Een plan van aanpak opstellen

De basis van het plan van aanpak is het creëren van lichaamsbewustzijn. In het geval van Joyce betekende dit dat zij niet al haar energie klakkeloos weggaf aan klanten. Ze leerde om bewust in haar centrum te blijven. Dit geldt voor alle vormen van werk.

Aarden

De belangrijkste manier om geest en lichaam met elkaar in balans te brengen is aarden. De HSP’er zit vaak in zijn hoofd. Als tegenhanger is lichaamsenergie (of aarde-energie) nodig. Aarden maakt je bewust van:

  • je eigen lichaam en grenzen
  • het moment, het leven in het hier en NU
  • het feit dat JIJ een unieke persoonlijkheid bent
  • de voeding die je krijgt vanuit de aarde

De duur van een traject

Bij aanvang van een traject bepalen wij de duur. Afhankelijk van de vraag overleggen wij een aantal sessies. Dit aantal kan altijd uitgebreid worden indien nodig. In een traject kunnen wij de volgende middelen inzetten:

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.