a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Energiemanagement voor hooggevoelige mensen
Energiemanagement

Energiemanagement voor hooggevoelige mensen

Voor hooggevoelige mensen is het omgaan met energie een basisvaardigheid. Hier ligt de sleutel als het gaat om het vinden van de eigen balans ten opzichte van andere mensen. Energiemanagement vraagt veel geduld en vooral oefening.

Ik verlies mijn energie

Herkent u zich in de volgende opmerkingen? ‘Ik verlies mijn energie’, ‘er is sprake van een energielek’ of ‘andere mensen zuigen mijn energie op’. ‘Het ene moment heb ik heel veel energie en het volgende moment is dit weg’. Hooggevoelige mensen verliezen ‘vaak onbewust’ veel energie in contact met anderen. Het fijngevoelige zenuwstelsel maakt dat ze allerlei emoties oppikken van anderen. De vraag is echter hoe een HSP’er hier zijn weg in vindt?

Energie blokkeren

Een oplossing lijkt het blokkeren van energie van buiten. Hiermee willen mensen voorkomen dat ze verzuipen in de energieën en emoties die zij voelen. Dit werkt vaak averechts. Iets wat geblokkeerd wordt wil gezien worden. Een veelgebruikt voorbeeld is de roze olifant. Wanneer iemand een aantal keren zegt: ‘denk nu niet aan een roze olifant’ dan denkt u gegarandeerd aan een roze olifant. Zo werkt het ook met het blokkeren van energie.

Zie ook: kan ik energie blokkeren?

Lichaamsbewustzijn

Het reguleren van energie begint met lichaamsbewustzijn. Terug naar je eigen centrum. Je eigen basis. Wie ben ik? Kan ik voelen wat ik wil en hoe ik dingen wil? HSP’ers zijn naar buiten gericht. Doordat ze makkelijk bepaalde dingen oppikken verschuift het centrum naar de buitenwereld. Liemburg Paard en Kracht ontwikkelde de ‘centered living’ methode. Deze biedt een aantal aspecten waardoor je leert bij je ZELF te blijven.

  • Reguleren van je ademstroom
  • Met zachte ogen naar de wereld kijken
  • Stevig geaard je stappen zetten overdag
  • Tijd nemen voor jezelf om bij te tanken
  • Kom met een plan van aanpak. Waar wil je naar toe?

Zie ook: hoe pas ik lichaamsbewustzijn toe in de praktijk?

Coaching hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit

Terug naar je centrum

Paardencoaching helpt je terug te keren in je centrum. Het paard laat zich alleen leiden wanneer jij je ware ‘ik’ laat zien. Soms is dit een confronterende spiegel. Elke dag weer zien wij fantastische inzichten ontstaat die deelnemers de gelegenheid geven te groeien.
Liemburg Paard en Kracht verzorgt coaching voor hooggevoelige mensen.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.