a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Gevoelig voor incongruent gedrag
Incongruent gedrag

Gevoelig voor incongruent gedrag

Voel je vaak aan wanneer mensen zich anders voordoen dan zij daadwerkelijk zijn? Dat mensen een masker opzetten waardoor je zelf in de war raakt? Met wie heb je eigenlijk te maken? Hoe kun je dit onderscheiden? Hooggevoelige mensen zijn erg gevoelig voor incongruent gedrag van andere mensen.

Het beeld klopt niet met wat je voelt

Karel heeft op zijn werk een collega die altijd vooraan staat om zijn mening te geven over allerlei situaties en mensen. Zijn collega oogt zelfverzekerd. Hij heeft de neiging andere mensen te overrompelen waardoor andere collega’s zich terugtrekken uit een discussie. Toch voelt Karel iets heel anders wanneer hij zijn collega aan het werk ziet. Hij voelt een onzekere man die veelal teert op de waardering van de buitenwereld. Hoe minder waardering de collega krijgt, hoe meer en nadrukkelijker hij op de voorgrond treedt. Wanneer Karel dit bespreekbaar maakt bij collega’s krijgt hij te horen dat zij die collega ‘maar een eikel vinden die anderen geen ruimte laat’.

Het kan ook andersom

De wolf in de schaapskleren is ook vaak erg herkenbaar. Mensen die ontzettend aardig doen maar in werkelijkheid een dubbele agenda blijken te hebben en dus niet zo aardig blijken te zijn.

Herken je dit?

Hooggevoelige mensen hebben altijd ‘de antennes’ uitstaan waardoor ze de onderhuidse signalen bij andere makkelijk oppikken. Wanneer iemand zich anders voordoet dan dat hij krijgt een HSP’er twee boodschappen binnen.

Werken met paarden

Liemburg Paard en Kracht biedt hooggevoelige mensen de kans tot een stukje coaching aangaande de hooggevoeligheid. Als het gaat om congruent gedrag zijn paarden fantastische spiegels. Wanneer een deelnemer incongruent gedrag vertoont zal het paard hierop reageren. Heel vaak blijkt dat hooggevoelige mensen in de loop van hun leven hebben geleerd een masker op te zetten om zichzelf te beschermen tegen de ‘pijn van de wereld’.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.