a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Ik voel mij anders dan anderen
Ik voel me anders dan anderen HSP

Ik voel mij anders dan anderen

‘Ik voel mij anders dan anderen, ik voel mij raar en ik voel mij alleen’ zijn uitspraken waar menig HSP’er zich in zal herkennen. Een vreemde eend in de bijt met vaak een hele andere kijk op de wereld dan andere mensen. Met een diepzinnig gevoel voor het leven.

Wat heeft het leven voor zin?

Hooggevoelige mensen zijn van jongs af aan vaak bezig met levensvragen als:

  • Wat is het doel van het leven?
  • Wat heeft het leven voor zin?
  • Hoe kan ik een wezenlijke bijdrage leveren aan de wereld?

Als jongere HSP’er in de wereld

Daar waar veel jongeren bezig zijn met feestvieren en studeren stuit een hooggevoelige jongere op dergelijke vragen. Dit kan tot ontzettende worstelingen leiden. Want ‘waarom kan ik niet gewoon mee doen en een feestje vieren?’

Een veilige omgeving en sfeer

Een HSP’er loopt vaak niet te koop met zijn drang naar diepzinnige gesprekken en beantwoording van zijn vragen. Zeker wanneer men jonger is (kind, tiener) wil de omgeving nog wel eens afwijzend reageren. Toch horen wij vaak verhalen van HSP’ers (dit hoeft overigens niet alleen met HSP’ers te zijn) die elkaar ontmoeten en het gevoel hebben dat zij thuiskomen in een gezamenlijke drang naar gesprekken die uit de oppervlakkige laag verdwijnen. Die gaan over een stukje ‘essentie’ van het leven.

Bezieling in het leven

We praten over een stukje bezieling. Met hart en ziel je leven leven. Voor de dingen gaan staan die jij belangrijk vindt. Bezieling wordt in de hedendaagse maatschappij niet getolereerd. Het is mooi dat je bezield en gepassioneerd bent en schitterende ideeën hebt. Maar je zult toch gewoon je hypotheek moeten betalen en aan het werk moeten. Er zijn tal van creatieve, bijzondere mensen die het stukje bezieling langzaam kwijtraken tijdens hun werk onder een baas in een winkel, een productiehal of achter een computer.

Terug naar je centrum

Hoe vast je ook loopt in je leven, je werk of je studie er is altijd een mogelijkheid om terug te keren naar je eigen centrum en vanuit dit startpunt je leven weer ZELF vorm te geven. Liemburg Paard en Kracht verzorgt coaching voor hooggevoelige mensen. Wij helpen jouw graag door een stukje van de puzzel te zijn in het geheel.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties