a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

  No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Hoe pas ik lichaamsbewustzijn toe in de praktijk
Lichaamsbewustzijn

Hoe pas ik lichaamsbewustzijn toe in de praktijk

Lichaamsbewustzijn is voor hooggevoelige mensen een essentiële eigenschap om te voorkomen dat je constant energie verliest. Veelal horen wij de vraag ‘HOE breng ik dit in de praktijk? Oefenen, oefenen en oefenen is de remedie.

Aarden

De belangrijkste manier om geest en lichaam met elkaar in balans te brengen is aarden. De HSP’er zit vaak in zijn hoofd. Als tegenhanger is lichaamsenergie (of aarde-energie) nodig. Aarden maakt je bewust van:

 • je eigen lichaam en grenzen
 • het moment, het leven in het hier en NU
 • het feit dat JIJ een unieke persoonlijkheid bent
 • de voeding die je krijgt vanuit de aarde

Bewust worden van je eigen energie

Lichaamsbewustzijn is niet anders dan het bewust worden van je eigen lichaam. Van je HELE lichaam. Van je kruin tot aan je tenen. In de huidige maatschappij zijn veel mensen de connectie met het eigen ‘ík’ verloren. Hierdoor is het moeilijk om in balans te komen. Om eigen beslissingen te nemen. Door bewust te worden van je eigen energie kun je:

 • Voelen of emoties van jou of van de ander zijn
 • Kun je voelen wat JIJ wilt wanneer iemand een vraagt stelt
 • Kun je ‘ja’ of ‘nee’ leren zeggen vanuit je ZELF
 • In drukke situaties staande blijven
 • De emoties van anderen bij de ander laten liggen

Oefening baart kunst

Bewustwording is de eerste stap in dit proces. ‘Hoe pas ik dit nu toe in de praktijk?’ is een volgende stap. Een voetballer leert voetballen doordat hij dagelijks traint. Een kind krijgt zijn zwemdiploma doordat hij zwemles volgt. Een hooggevoelig mens leert zijn energie te reguleren door elke dag te oefenen. Er zijn tal van oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Ter ondersteuning helpt het om aardende activiteiten uit te voeren. Je kunt hierbij (bijvoorbeeld) denken aan wandelen, paardencoaching, holistic pulsing, tai chi, met dieren werken en werken in de tuin.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.