a

Liemburg Paard & Kracht

Bij Liemburg Paard&Kracht kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Liemburg Paard&Kracht is Marike Liemburg.

Nieuw:

    No posts were found.

06 – 106 49 602

Carstenswijk 132A in Elim

marike@liemburgpaardenkracht.nl

Liemburg Paard & Kracht > HSP  > Ontspanning versus stress
strand

Ontspanning versus stress

Terwijl ik in Zeeland op het strand foto’s aan het maken ben realiseer ik me erg goed dat de vakantie een periode is om tot rust te komen.
Toch is het ook een periode waarin mensen zich realiseren hoe druk het afgelopen jaar is geweest. Het is dan ook niet gek dat mensen ziek worden, vaak in de eerste week van de vakantie, van de stress die zich heeft opgebouwd in de periode daarvóór. Die periode kan bestaan uit weken, maanden of jaren. Hoe ervaar jij het begin van de vakantie? Volledig relaxed of herken je die battle ontspanning versus stress? 

 

EEN PERIODE VAN STRESS

In een periode van stress lijkt het soms alsof je er alleen voorstaat. Het voelt alsof je leeft in een cocon afgescheiden van de mensen om je heen. Je gaat maar door in de hoop dat de stress vanzelf over gaat en het geluk weer terug komt.

Ik kan mij zelf goed herinneren hoe mijn leven op de kop stond na het overlijden van mijn vader. Jaren van onrust volgenden, vol met ‘life -events’. Het overlijden van mijn vader, de scheiding van mijn zus, het overlijden van mijn oma, de diagnose ‘ ziekte van Graves bij mijzelf, radioactieve bestralingsbehandelingen, instellen van medicatie. De diagnose kanker bij mijn moeder, het ziekteproces, het overlijden van mijn moeder. Gelijktijdig met onze verhuizing. In dezelfde periode wisselde ik van baan en keerde terug bij mijn werkgever na een periode van detachering. Ondanks alles runde ik (samen met Wim) ons gezin en het bedrijf. Iemand had de opmerking gemaakt ” tja, ouders gaan nu eenmaal dood”. En juist die opmerking zorgde ervoor dat ik nog harder ging werken. En mijn verdriet niet meer liet zien. Ik wilde vooral niet afgekeurd worden.
De impact op ons gezin was niet makkelijk.
Tot het moment dat mijn lijf protesteerde en ik me meer dan ooit realiseerde dat alles onder controle houden onmogelijk was.

 

LANGDURIGE STRESS: DE VICIEUZE CIRKEL

Mensen die langdurige stress hebben, krijgen de neiging om controle te willen houden over alles en iedereen. Zonder zich te realiseren dat dit juist nog meer stress oplevert. Waardoor een vicieuze cirkel ontstaat waarbij de stress steeds erger wordt. Want toevallig kiest het leven een ander pad, dan jij in je hoofd hebt en doen anderen niet precies wat je zegt.
En vaak heeft dit weer invloed op verwachtingen en perfectionisme.

 

HET KAN OOK ANDERS!

Gelukkig kan het ook anders. Op het moment dat je erop gaat vertrouwen dat het leven het beste met je voor heeft en je de juiste weg wijst, verdwijnt de stress. Deze maakt plaats voor een gevoel van nieuwsgierigheid wat er allemaal gaat komen. De stress krijgt minder invloed en je zult verbaasd zijn hoe snel je in een toestand van positieve energie komt. Geef jezelf en het leven de kans je de weg te wijzen!

Ga je mee op reis? En vaar jouw eigen koers!
Ongedwongen & vol energie. Op weg naar het vrije leven!

 

LP&K SPECIAL: DE KOERS

De Koers is een “special” die gegeven wordt binnen ons trainingscentrum. We noemen het bewust een “special” omdat we in de afgelopen tijd hebben gemerkt dat de mensen die deze reis gevolgd hebben daar erg positief over waren. Meer informatie? Ga dan direct naar De Koers.

Nog niet helemaal wat je zocht? Bekijk dan ook onze andere Specials!

 

VERWANTE ARTIKELEN:

 

Nog geen reacties

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.