Wandelcoaching of natuurcoaching

Waarom wandelcoaching?

Waarom wandelcoaching zul je misschien denken? Een cliënt of deelnemer aan een coachingstraject kan toch zelf ook wel naar het bos gaan? Dat zou kunnen. Maar het gebeurt niet altijd. En dat terwijl iemand helemaal tot zichzelf kan komen in de natuur.

Het belang van de natuur

De natuur is van erg groot belang voor HSP-ers. Dit belang wordt enorm onderschat. Met name door de HSP-er zelf! Dat kan te maken hebben met angst of iets anders. De natuur brengt ons namelijk bij een soort nulpunt en nog verder dan dat. De kracht van de natuur komt pas werkelijk tot uiting voorbij dat nulpunt.

Voorbij het nulpunt

De natuur helpt ons los te komen uit ons dagelijks ritme. Wanneer je veel in je hoofd zit, realiseer je dan dat de kracht van de natuur pas gaat werken. Als je van je hoofd naar je lijf zakt!  Eerst voelt het als een verademing, maar daarna ontstaat er ook weer onrust. Dit is het punt waarop vele mensen stoppen met wandelen in de natuur. “Het werkt toch niet”, is een uitspraak die ik vaak hoor. En ik kan het me voorstellen.  Maar juist dit moment is zo essentieel.

Samen met de onrust

Hier ontstaat de kans om voorbij  te gaan aan het nul-punt of het dode punt. Dwars door alle onrust heen, of beter gezegd….samen met de onrust. Die mag best even bestaan, om vervolgens weer te mogen vertrekken. Zodat jij werkelijk voorbij  je nul-punt mag komen naar jouw werkelijk essentiële IK. Daar waar jouw inspiratie mag ontkiemen tot een kanaal van ideeën die maar blijft stromen. Die jou helpen  van te geven aan jouzelf, een vorm die bij jou past. Jouw eigen, creatieve vorm!

Gerelateerde informatie


Ik ben geïnteresseerd en wil meer informatie over wandelcoaching

Neem nu vrijblijvend contact op!